Eladó cég, milyen típusú vevők lehetnek?

Szponzorált tartalom

eladó cég

eladó cég

A leggyakoribb eset, hogy úgy kerül eladásra egy cég, hogy egy külső személy lesz az új tulajdonos. Persze az is sokszor előfordul, hogy a tulajdonos szeretne visszavonulni, akár nyugdíjazás miatt és ennek kapcsán egy rokon, aki előtte is a cégben dolgozott, veszi át a vállalkozást.Ennek kapcsán felmerül a kérdés, hogy melyek lehetnek az eladó cég vevőjének típusai?

A cégutódlásnak három formája ismert: a családon belüli átadás, a menedzsment vásárolja meg, illetve az is opció, hogy külső vevőnek való eladásban gondolkodik az aktuális cégtulajdonos. 

Bármelyik lehetőség is álljon fenn az eladó cég vevő személyében, az uzletresz.com különösen a cégutódlás utóbbi esetében tud segítséget nyújtani, amennyiben egy kívülálló személynek szeretné értékesíteni cégét. Amikor családon belül továbbadódik, utódlik a vállalkozás, az abban az esetben gyakori, amikor a rokonnak már van tapasztalata az eladó cég nyújtotta tevékenységben, avagy okkal várható megfelelő utódnak. 

Hasonló a helyzet akkor is, amikor a többségi tulajdont, illetve az irányítást átveszi a meglévő menedzsment egy vagy akár több tagja is, többségi tulajdonban. 

Amennyiben valamiért nem tud végbe menni az utódlás, akkor a végelszámolás kerül szóba, ami kiküszöbölhető azzal, ha eladó a cég és valaki meg is vásárolja.

Az uzletresz.com weboldal ezekben az eladó cégek vásárlása kapcsán felmerülő folyamatokban is hatékony segítséget tud nyújtani.