Lakásunk eladásához már csak az energia tanúsítvány kell.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány lakás eladáshoz

energetikai tanúsítvány lakás eladáshoz

Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk a férjemmel, eladjuk a lakásunkat, és még a gyermekünk megszületése előtt kertes házba költözünk. Már indultunk volna az ügyvédhez, amikor egy ismerősünk felhívta a figyelmünket arra: energia tanúsítvány nélkül nem lehet eladni sem házat, sem pedig lakást. Első hallásra olyan dolognak tűnt, amit csak nagyon nehezen lehet megszerezni, azonban találtunk egy weboldalt, aminek az elolvasása után mégsem tűnik olyan nehéznek a folyamat.

Az e-tanusitas.eu oldalról megtudhatjuk, 2012 óta mind az újabb, mind pedig a régebbi építésű házak eladásához szükség van az ún. energia tanúsítvány (vagy energetikai tanúsítvány) kiállítására. Erről azonban a legtöbben csak későn értesülnek.

A weboldal segítséget tud adni a tanúsítvány egyszerű és gyors kiállításában. Áraik kedvezőek, és különösen szimpatikussá teszi az oldalt az, hogy pontosan fel is tünteti őket, így valóban ellenőrizhetjük, hogy nem fog ez nekünk olyan sokba kerülni.

Az oldal szakemberei az ország egész területén vállalják lakások és házak energia tanúsítványainak kiállítását. Neked csupán annyit kell tenned, hogy felveszed velük a kapcsolatot, és egyeztetsz egy időpontot arra, hogy kijöjjenek a szükséges mérések elvégzésére. A méréseket és a tanúsítvány kiállítását teljes egészében a szakemberek intézik. Az ellenőrzés napja után pedig a kész dokumentum 24 (sürgős esetben akár 12) órán belül meg is érkezik hozzád.

A kapcsolatfelvételt intézheted hagyományosabb módokon, de kitöltheted a weboldalon elérhető online űrlapot is. Így adataid és a választott szolgáltatás megadása után ők keresnek majd meg téged.

Jó, hogy vannak ilyen oldalak. Így sokkal kevésbé tűnik ijesztőnek az ügyintézés.