A motorolaj cseréjét nem szabad elhanyagolni.

Szponzorált tartalom

5W-30 motorolaj - Személygépjármű olajok - Olajok  | Olajwebshop.hu - kenőanyag megbízható forrásból

5W-30 motorolaj – Személygépjármű olajok – Olajok  | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból

Egy autó élettartamát, teljesítményét nagymértékben befolyásolja, hogy mennyire vigyázunk rá, hogy elvégezzük-e a szükséges kenőanyagcseréket, szervizeléseket, ellenőrzéseket. Ennek egyik alappillére a motorolaj csere. A motorolaj nagy szerepet játszik abban, hogy a motor hatékonyan működjön, és hogy élettartama alatt maximálisan ki tudjuk használni a teljesítményét. A motorolaj egyik feladata a motor szerkezeti elemeinek kenése és hűtése, a korrózióvédelem, a kopás megakadályozása.

 

Már a fentiekből is látszik, hogy a motorolaj nagyon fontos a motor, így az autó életében, és a cserét nem szabad elhanyagolni. Azonban a motorolaj cserénél fontos, hogy csak olyan teljesítményszintű és viszkozitású anyagot használjunk, melyet az adott motorhoz használható. Ellenkező esetben veszélyes olajkirakódások képződhetnek, motorkopást is eredményezhet egy rosszul megválasztott olaj.

 

5W-30 motorolaj – Személygépjármű olajok – Olajok  | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból – ezt kínálja az olajwebshop.hu. Hogy mit is jelentenek ezek az adatok, ezek a számok? Arra szintén választ kapunk, ha ellátogatunk az olajwebshop.hu weboldalra.

Röviden összefoglalva az adott paraméterek a viszkozitást jelentik. Ugyanis nem minden olaj egyforma. Az egyik legnépszerűbb az 5W-30 motorolaj. 5W-30 motorolaj – Személygépjármű olajok – Olajok  | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból – az olajwebshop.hu széles választékban kínálja ezeket a motorolajokat is. Több gyártó termékei közül válogathatunk és szakértő segítséget is kérhetünk az olajwebshop.hu-tól. Ami mindennél fontosabb, hogy az autóba csak olyan motorolaj kerüljön, amit a gyártó engedélyez, ajánl.

 

A téli időszakban nagyon fontos, hogy a motorolaj megőrizze a viszkozitását. Hogy  mit is jelent ez a szó? Magyarra lefordítva folyékonyságot, és már el is érkeztünk ahhoz, hogy mit jelentenek az egyes számok a motorolajok dobozán. A W betű az angol winter, azaz tél rövidítése. A W előtti szám jelzi az olaj viszkozitását hideg időben, az utána lévő pedig a meleg, felhevített állapotban lévő olaj viszkozitását jelzi. A nagyobb szám kisebb, a kisebb szám nagyobb viszkozitást jelent. A legértékesebbnek azt a motorolajat tartják, amelyiknél nincs nagy eltérése a hideg és a meleg viszkozitási értéke között. Ilyen az 5W30 típusú motorolaj is.

 

5W-30 motorolaj – Személygépjármű olajok – Olajok  | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból – az olajwebshop.hu-n többféle gyártó termékét megtalálhatjuk. Például az egyre népszerűbb Liqui Moly olajokat is, többféle kiszerelésben. Kapható például Liqui Moly Longlife harmadik generációs szintetikus olaj, ami – mint ahogy a nevében is benne van – hosszú élettartammal bír. Ez egy üzemanyagtakarékos választás, négyévszakos olaj, ami benzin- és dízelmotorokhoz egyaránt használható. Felsorolni is nehéz lenne, hogy milyen sokféle motorolaj közül választhatunk az olajwebshop.hu oldalán, arról azonban nem árt néhány szót ejteni, hogy hogy is juthatunk hozzá az olajwebshop.hu honlapján megrendelt termékeinkhez. Egyrészt kérhetünk házhoz szállítást, a csomagunkat így futárszolgálattal kapjuk meg, ennek díja 30 ezer forint feletti vásárlás esetén ingyenes. Ezen kívül négy szaküzletben is várják a vásárlókat Budapesten, így aki a fővárosban vagy környékén él, mindenképp érdemes ellátogatnia az Olajwebshop valamelyik üzletébe. Hogy miért? Mert itt tényleg minden igényt ki tudnak elégíteni, széles választékkal és kedvező árakkal várják a vásárlókat. Nem csak motorolajat, hanem többféle más autózáshoz és motorozáshoz való terméket, kenőanyagot forgalmaznak.

 

Nagyon fontos, hogy időben cseréltessük vagy cseréljük le a motorolajat az autónkban, ez nem is lehet kérdés. Az olaj egy idő után besűrűsödik, elhasználódik, beszennyeződik, és nem látja el feladatát. Nem vesz részt olyan hatékonyan a kenésben és a hűtésben, ennek pedig hosszú távon a motor látja a kárát. Ha a motor meghibásodik, az pedig sokkal nagyobb költséget ró ránk, mintha lecseréltük volna az olajat. Sokan meg sem várják az autógyártók által ajánlott időt, hogy lecseréljék az olajat, úgy gondolják, hogy hamarabb megteszik. Ezt mindenki döntse el a saját belátása szerint, a lényeg, hogy az előírtaknak megfelelően cseréltessük le az olajat. Autónk hálás lesz érte.